NL
EN

HET WORDT MOOI WEER! Schrijf je zoon of dochter snel nog in!

Hey, zijn jullie er tijdens de herfstvakantie ook weer bij? Halloween stage van ma 28 - woe 30 oktober voor alle kinderen t.e.m. U14.

Op maandag vriendjesdag zijn alle vriendjes welkom die eens willen proeven van de hockey sport! Op woensdag mag je verkleed komen. Trek je griezeligste outfit aan!

Agenda: Vooropvang vanaf 8.30u, stage van 9.30-16u, nabewaking tot 17u.

Prijs 100 euro + 5 euro per dag per warme maaltijd. Zelf boterhammen meebrengen kan altijd!

Graag inschrijven via Halloween stage - 28 tot 30 oktober 2019.

Tot dan!

  

Nu dinsdag om 20.30 spelen onze Heren op Herakles tegen de nationale ploeg van Groot Brittanië, 7e op de wereldranglijst!

Een unieke kans om gratis naar wereldhockey te komen kijken. Wij verwachten dan ook jullie massale opkomst en laat ook de Britten kennis maken met onze fantastische Herakles sfeer en kom onze mannen aanmoedigen in blauw en wit!

Tot dinsdag!

Nieuwe regel: inschrijven Happy Friday vóór woensdag 22u!

Vrijdag 18 oktober maken onze U7-2 en U7-3 boys lekkere balletjes in tomatensaus. Nieuwe prijs 5 euro per stuk. Wel enkel op inschrijving, graag inschrijven vóór woensdag 16 oktober 22u via Happy Friday - 18/10/2019 - Balletjes in tomatensaus.

Nieuwe regel: inschrijven Happy Friday vóór woensdag 22u!

Vrijdag 11 oktober maken onze U7-1 girls en U7-1 boys lekkere puree met worst. Nieuwe prijs 5 euro per stuk. Wel enkel op inschrijving, graag inschrijven vóór woensdag 9 oktober 22u via Happy Friday - 11/10/2019 - Puree met worst.

Nieuwe regel: inschrijven Happy Friday vóór woensdag 22u!

Vrijdag 4 oktober maken onze U7-2 en U7- girls lekkere tomatensoep met brood en ijsje. Nieuwe prijs 5 euro per stuk. Wel enkel op inschrijving, graag inschrijven vóór woensdag  2 oktober 22u via Happy Friday - 4/10/2019 - Tomatensoep met brood en ijsje.

Opgelet gisteren (maandag) was er iets mis met het inschrijvingsformulier dus als je gisteren hebt ingeschreven en geen confirmatie ontvangen graag vandaag even opnieuw doen! Excuses!

Nieuwe regel: inschrijven Happy Friday vóór woensdag 22u!

Vrijdag 20 september maken onze U12-1 girls lekkere pasta bolognaise. Nieuwe prijs 5 euro per stuk. Wel enkel op inschrijving, graag inschrijven vóór woensdag 18 september 22u via Happy Friday - 20/09/2019 - Pasta bolognaise.

Op dinsdag 17 september starten we met de derde training onderbouw. Vanaf de leeftijd van U10 tot en met U12 kan je hieraan deelnemen maar enkel op inschrijving.  Dit kan je doen op onderstaande link.  Kostprijs bedraagt 100 euro en is supplementair te betalen op het inschrijvingsgeld. Dit is dus ook uitdrukkelijk als een derde training bedoeld.  De trainingen gaan door elke dinsdag van 17:00 tot 18:30. 

Inschrijving beschikbaar via: https://login.twizzit.com/v2/public/form/7291531fb582120c4d4e27d39f8e8535

Interesse om te leren hockeyen? Volg dan gratis drie initiatielessen in september. Elke woensdag van 15.15u-16.30u.

Graag inschrijven via link hiernaast 'Leren hockeyen? Klik hier!'.

We zien je graag komen!

Het nieuwe seizoen 2019-2020 brengt enkele wijzigingen aan de bestaande spelregels met zich mee. Hieronder een overzicht van deze wijzigingen. Deze kunnen ook steeds nagelezen worden via 'Sportief -> Regels Aanpassingen' in het menu.

Wijzigingen Spelregels 2019-2020 op volledig veld

Deze veranderingen zijn van toepassing aan de catégorieën die op volledig veld spelen : U14 tot U19 en alle Senioren catégorieën (behalve Ladies en Gents die op klein veld spelen)

Vrije slag overal binnen de cirkel

Een vrije slag in de cirkel ten voordele van de verdedigende partij mag vanaf nu op elke plek binnen de cirkel worden genomen.

Daarnaast blijft de regel onveranderd dat je, na een overtreding in de cirkel, een vrije slag mag nemen op de loodlijn van de plaats van de overtreding binnen het vijftien meter gebied vanaf de achterlijn.

Einde van de vliegende keeper

Een team speelt met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper óf met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers, dan is er niemand die de rechten van een keeper heeft. Geen enkele speler mag binnen de cirkel de bal met het lichaam spelen. Op PC dragen de veldspelers alleen een masker en handschoenen; keepershandschoenen en een helm zijn verboden.

Vijf meter afstand op vrije slagen in het 23m gebied, ook in de cirkel

Bij een vrije slag moeten verdedigers altijd vijf meter afstand houden, ook als ze in de eigen cirkel staan. Stel nu dat de aanvaller op 2m van de cirkel een vrije slag krijgt, dan moet de verdediger op 3m binnen de cirkel gaan staan. Een uitzondering geldt als de aanvaller ervoor kiest om de vrije slag direct te nemen. De verdediger heeft dan geen tijd om op vijf meter te gaan staan en mag dan de aanvaller schaduwen binnen de cirkel, zoals dat nu ook al is toegestaan.

Uitzondering PC aan het einde van de speelhelft verdwijnt

Er is geen verschil meer tussen de beëindiging van een gewone PC en een PC aan het einde van de speelhelft. Voor beide gevallen geldt dat ze voorbij zijn als de bal vijf meter buiten de cirkel (dus buiten de stippellijn) is geweest.

De PC is niet voorbij als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel is geweest.

Stroke bij het raken van een uitrusting binnen de cirkel

Een stroke moet gefloten worden wanneer de bal een uitrusting (vb : masker, handschoen,...) binnen de cirkel raakt en een goal verhinderd. Als er zich nog een speler of keeper achter de uitrusting bevindt, zal er een PC gefloten worden.

Uitspelen van een vrije slag van de verdediging na een PC

Een speler van de verdedigende partij mét PC masker op mag bij een vrije slag na een PC enkel en alleen een medespeler aanspelen; een selfpass is in dat geval verboden.

Als dit toch gebeurt, zal de scheidsrechter tegen fluiten. Gebeurt dit binnen de 23m gebied, dan is dit een vrije slag voor de aanvallende partij; gebeurt dit in de cirkel, dan is dit een PC. De bedoeling is om proactief te zijn en deze situatie trachten te vermijden.

Te snel betreden van de cirkel door de aanvallende partij bij een PC

Indien een aanvaller tijdens de PC de cirkel betreedt voordat de bal werd gespeeld door de aangever, zal de PC opnieuw worden genomen en zal de aangever naar de middenlijn worden gestuurd. De aangever mag vervangen worden door een andere aanvaller

Bal boven schouder spelen

In alle catégorieën op volledig veld (behalve Ladies and Gents die op een klein veld spelen) is het toegelaten om de bal boven de schouder te spelen. De veiligheid moet altijd een prioriteit blijven.

Ben je gemotiveerd, ben je al 15 jaar en wil je training geven vanaf september?

Heb je zin om trainer te zijn op onze volgende augustus stage?

Vul dan snel het formulier in! 

Meer onder lees meer                                                                                                                                    

                                                 
 

© 2019, website powered by Twizzit.com

© 2019, website powered by Twizzit.com