Beste Leden,

Jullie hebben deze week waarschijnlijk al de borden zien staan waar werken aan de Hockeyweg worden aangekondigd vanaf 12 oktober. Wij werden deze week geïnformeerd door de aannemer wat er juist zal gebeuren.

Het betreft hier de herasfaltering van de Hockey- en Langsweg vertrekkend van de spoorovergang aan de Ernest Claeslaan tot aan de Mastenweg in Boechout (Kaart werken).


De aangekondigde periode is van 12/10/20 tot en met 31/10/20. Zij nemen deze ruime periode rekening houdend met mogelijke weersomstandigheden. De effectieve dagen dat er op de Hockeyweg gewerkt zal worden, zal echter beperkt zijn. Intussen hebben ze ons ook al laten weten dat ze pas starten maandag 19 oktober en dus een week later dan wat op de borden staat.

De voorziene werken gebeuren in 2 fasen:

- Het affrezen van de bovenste laag op de Hockeyweg tijdens de week van 19 oktober

- Het aanbrengen van een nieuwe toplaag in asfalt tijdens de week van 26 oktober.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid van de club?

Tijdens de eerste week zal de Hockeyweg berijdbaar blijven, ook tijdens de freeswerken. Er zal overdag (van 06.00u tot 18.00u) wel wat hinder zijn, en natuurlijk zal de kwaliteit van het wegdek minder zijn. Maar de club blijft zonder meer bereikbaar en geldt als toegelaten plaatselijk verkeer.

Wanneer de nieuwe toplaag wordt aangebracht zal de club een halve tot een hele dag niet bereikbaar zijn. De aannemer heeft ons verzekerd dat ze dit zo kort mogelijk zullen houden en rekening houden met onze trainingschema’s. De juiste dag is nu nog niet bekend en is afhankelijk van hoe de werken vorderen, dit zal wel zeker in de loop van de week van 26 oktober zijn. Wij zullen u tijdig de juiste impact communiceren zodra hier duidelijkheid over bestaat.

Wij raden wel aan tijdens de dagen dat er aan het wegdek gewerkt wordt, vanuit Boechout eerder via de wijk Zevenbergen (spoorovergang aan de Ernest Claeslaan) naar de club te komen. Het stukje Hockeyweg dat u over moet komen is zo korter dan via de Vinkenstraat.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur