NL
EN

Beste leden,

Even ter herinnering voor de leden die hun lidgeld nog niet betaald hebben , dit moet ten laatste op 31/8/19 gestort zijn. 

Gelieve te storten op het rekeningnummer dat op de brief van de lidgeldbijdrage staat of via de online-knop.

Opgelet: nieuw rekeningnummer sinds juni 2019 !!

De lidgeldbijdragen werden op 25 juni 2019 naar iedereen via Twizzit verstuurd. Als u de mail niet heeft ontvangen is het in de SPAM terecht gekomen, of is uw emailadres in uw account  (onder FAMILIE) niet juist. We hadden in mei gevraagd om uw emailadres na te kijken.

U kan steeds uw lidgeldbijdrage consulteren via uw account of via account van zoon/dochter in TWIZZIT onder “FACTUUR” .

Ook de status van de betaling kan opgevolgd worden via Twizzit.

Vanaf 4 september wordt er 50€/lid toegevoegd bij de late betalers.

Vandaar deze herinnering om u zeker niet op kosten te willen jagen :)

Wij wensen jullie alvast een goede start met het nieuw hockeyseizoen.

 

Het Herakles bestuur

 

 

        

 

Hey, vliegen jullie samen met ons het nieuwe hockeyseizoen in?                                                                                     Niets beters dan drie dagen intensief hockeyen na een lange, deugddoende vakantie. Schrijf je dus snel in voor onze augustus zomerstage!

Herakles leden

Onderbouw (U7-U12): van maandag 26 tot en met woensdag 28 augustus van 9.30 tot 16 uur.

Inschrijven via deze link: Zomerstage onderbouw aug 2019.                                                                                  Bovenbouw (+U12): woensdagavond 28 augustus van 16.30 tot 20.30 uur, donderdag 29 en vrijdag 30 augustus van 9.30 tot 16.30 uur.

Inschrijven via deze link: Zomerstage bovenbouw aug 2019.

Ook zonder hockey-ervaring ben je meer dan welkom. We dompelen je graag drie dagen onder in de allerleukste sport! En wie weet word jij nadien wel onze nieuwe teamgenoot.                                                                                                         Nieuwe spelers                                                                                                                                                                Als je nog geen hockey ervaring hebt graag hier inschrijven: Zomerstage nieuwe spelers aug 2019.

Geboortejaar 2008-2014 = Stage onderbouw:

Geboortejaar 2004-2007 = Stage bovenbouw:

Voorbewaking is voorzien vanaf 8.30 uur en nabewaking tot 17 uur.

Do not miss it! Snel inschrijven is de boodschap. Het wordt superleuk!

Groetjes van het Herakles Whitewood youth academy

Druk op lees meer: 

Heb je nog geen hockey ervaring ben je ook welkom op onze stage van eind augustus, leuk instap moment. 

 

 

                                                                                                                    

Beste hockeyfanaat,

Op 24 augustus wordt de tweede Hockey Academy Day georganiseerd tijdens het finale weekend van het Europese Kampioenschap in Antwerpen.

Tijdens de Hockey Academy Day bieden we verschillende workshops aan voor clubbestuurders, scheidsrechters en coaches, allemaal gegeven door experten in hun domein.  De planning van de dag kunnen jullie hieronder terugvinden.

Deze workshops zijn een enorme kans voor elke gemotiveerde vrijwilliger die zijn skills wenst bij te schaven en naar een nog hoger niveau wilt tillen. 

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus haast jullie zeker om in te schrijven. 

Opgelet : je inschrijving wordt pas bevestigd wanneer het inschrijvingsgeld van €25 werd overgemaakt op de BE23 0882 8487 9291. 

 

Club Manager Academy

Coach Academy

Umpire Academy

13h00-13h30

Welcome

Welcome

Welcome

13h30-14h45

Sport & Gender

Workshop startende coaches

Coaching principles for CUC's

14h45-15h00

Secretarissenmeeting

Coffee Break

Coffee Break

15h00-16h30

Game analysis

Players management for umpires

16h30-17h30

Drinks & snacks

Drinks & snacks

Drinks & snacks

18h00-22h00

Finals

Finals

Finals

 

 

Daarnaast worden er voor de deelnemers aan de workshops 150 tickets voorzien voor de Finale dag van het EK mannen  (kostprijs €25).  Gezien de beperkte voorraad voorzien we voor de eerste 3 deelnemers van elke club die inschrijven vóór 9 augustus 2019 een ticket.

Indien er na de datum van 9 augustus nog tickets beschikbaar zijn, zullen deze aangeboden worden aan de deelnemers die zich het eerst inschreven via volgende link :https://fr.surveymonkey.com/r/HockeyAcademyDay240819

Als u één van de gelukkigen bent die in aanmerking komt om een ticket voor de EK finale te kopen, zal u na 9 augustus nog gecontacteerd worden.

 

Met sportieve groeten,

KBHB

Het nieuwe seizoen 2019-2020 brengt enkele wijzigingen aan de bestaande spelregels met zich mee. Hieronder een overzicht van deze wijzigingen. Deze kunnen ook steeds nagelezen worden via 'Sportief -> Regels Aanpassingen' in het menu.

Wijzigingen Spelregels 2019-2020 op volledig veld

Deze veranderingen zijn van toepassing aan de catégorieën die op volledig veld spelen : U14 tot U19 en alle Senioren catégorieën (behalve Ladies en Gents die op klein veld spelen)

Vrije slag overal binnen de cirkel

Een vrije slag in de cirkel ten voordele van de verdedigende partij mag vanaf nu op elke plek binnen de cirkel worden genomen.

Daarnaast blijft de regel onveranderd dat je, na een overtreding in de cirkel, een vrije slag mag nemen op de loodlijn van de plaats van de overtreding binnen het vijftien meter gebied vanaf de achterlijn.

Einde van de vliegende keeper

Een team speelt met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper óf met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers, dan is er niemand die de rechten van een keeper heeft. Geen enkele speler mag binnen de cirkel de bal met het lichaam spelen. Op PC dragen de veldspelers alleen een masker en handschoenen; keepershandschoenen en een helm zijn verboden.

Vijf meter afstand op vrije slagen in het 23m gebied, ook in de cirkel

Bij een vrije slag moeten verdedigers altijd vijf meter afstand houden, ook als ze in de eigen cirkel staan. Stel nu dat de aanvaller op 2m van de cirkel een vrije slag krijgt, dan moet de verdediger op 3m binnen de cirkel gaan staan. Een uitzondering geldt als de aanvaller ervoor kiest om de vrije slag direct te nemen. De verdediger heeft dan geen tijd om op vijf meter te gaan staan en mag dan de aanvaller schaduwen binnen de cirkel, zoals dat nu ook al is toegestaan.

Uitzondering PC aan het einde van de speelhelft verdwijnt

Er is geen verschil meer tussen de beëindiging van een gewone PC en een PC aan het einde van de speelhelft. Voor beide gevallen geldt dat ze voorbij zijn als de bal vijf meter buiten de cirkel (dus buiten de stippellijn) is geweest.

De PC is niet voorbij als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel is geweest.

Stroke bij het raken van een uitrusting binnen de cirkel

Een stroke moet gefloten worden wanneer de bal een uitrusting (vb : masker, handschoen,...) binnen de cirkel raakt en een goal verhinderd. Als er zich nog een speler of keeper achter de uitrusting bevindt, zal er een PC gefloten worden.

Uitspelen van een vrije slag van de verdediging na een PC

Een speler van de verdedigende partij mét PC masker op mag bij een vrije slag na een PC enkel en alleen een medespeler aanspelen; een selfpass is in dat geval verboden.

Als dit toch gebeurt, zal de scheidsrechter tegen fluiten. Gebeurt dit binnen de 23m gebied, dan is dit een vrije slag voor de aanvallende partij; gebeurt dit in de cirkel, dan is dit een PC. De bedoeling is om proactief te zijn en deze situatie trachten te vermijden.

Te snel betreden van de cirkel door de aanvallende partij bij een PC

Indien een aanvaller tijdens de PC de cirkel betreedt voordat de bal werd gespeeld door de aangever, zal de PC opnieuw worden genomen en zal de aangever naar de middenlijn worden gestuurd. De aangever mag vervangen worden door een andere aanvaller

Bal boven schouder spelen

In alle catégorieën op volledig veld (behalve Ladies and Gents die op een klein veld spelen) is het toegelaten om de bal boven de schouder te spelen. De veiligheid moet altijd een prioriteit blijven.

Ben je gemotiveerd, ben je al 15 jaar en wil je training geven vanaf september?

Heb je zin om trainer te zijn op onze volgende augustus stage?

Vul dan snel het formulier in! 

Meer onder lees meer                                                                                                                                    

Het wordt een mooie hockeyzomer. Van 16 tot 25 augustus gaat in Antwerpen het EK hockey door met onze fantastische Red Lions en Red Panthers.

Eén van de officiële side events is het Cronos EK Parahockey. Dit gaat door van 19 tot 21 augustus en wordt georganiseerd door Royal Victory H.C.

Het tornooi wordt gespeeld op 3 niveaus: Championship, Trophy en Challenge. Per poule zijn er 4 teams. Volgende landen zullen deelnemen: België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje.

België neemt deel met 2 teams (niveau Trophy en Challenge). Alvast een warme oproep om te komen supporteren voor onze Red Giants. Ook Nederland heeft 2 deelnemende teams.

Op maandag 19 en dinsdag 20 augustus gaan de wedstrijden (van 9.00 u tot 17.00 u) door op Victory. Op woensdag 21 augustus spelen de teams de grote en kleine finale op de Wilrijkse Pleinen.

In de loop van het G-hockeytornooi zullen ook ploegen die aan het hoofdtornooi deelnemen, bij Victory op bezoek komen. Dit is een unieke gelegenheid om dicht bij de topsporters te komen. Hou hiervoor onze social media-kanalen in de gaten: zowel op Facebook als op Instagram is dat @rvictoryhc.

Noteer alvast ook zondag 18 augustus in jullie agenda: dan organiseert Victory een G-hockeyevent voor clubs uit België en Nederland. We sluiten de avond af met een barbecue. Ook de deelnemers aan het Cronos EK Parahockey zullen bij de barbecue aanwezig zijn. Inschrijven voor deze gezellige BBQ kan via volgende inschrijvingslink: https://login.twizzit.com/v2/public/form/5188c6653bcbee3cd7921ed483770bb9

Onze eigen vrijwilligers zijn intussen geactiveerd, maar vanwege de grootte van dit evenement zijn we op zoek naar vrijwilligers. Misschien zijn er op Herakles wel enkele leden die een handje willen toesteken.

Voor inschrijvingen , gelieve onderstaande link te gebruiken :

https://login.twizzit.com/v2/public/form/9fb4ae2d9b612b9db8b238df4ce26f6a, of via email: volunteering-ecparahockey@victory.be.  

Sportieve groetjes,

Pascale Boogaert (0478 48 75 57), verantwoordelijke volunteering  EK Parahockey

Op 12 – 13 en 14 augustus organiseert Delen Private bank een hockeystage in Knokke voor kinderen tussen 7 en 14 jaar.
Inschrijven kost €100 per persoon en kan per mail (alain@hockeycamps.be). Vervolgens krijgt men een inschrijf- en infodocument toegestuurd.

Voor wie: Voor kinderen tussen 7 en 14 jaar

Wanneer: Op 12-13-14 augustus, van 9u00 tot 16u00 Voor en na opvang voorzien vanaf 8u30 en tot 17u30

Lunch: Warme lunch, lekker drankje, de hele dag door water

Waar: Hockey Club Knokke, Edward Verheyestraat 18, 8300 Knokke-Heist

Prijs: 100 euro per persoon

This is Herakles!

Toekomstige evenementen
Herakles uit de lucht
                                                 
 
Verjaardagen
25/01
Charlotte De Wilde
25/01
Laetitia Van Damme
25/01
Madeleine De Witte
25/01
Jill Wouters
26/01
Margaux Van Hellemont
27/01
Rosalie Goots
27/01
Rob Haantjes
27/01
Eline Landtmeters
27/01
Christophe De Jaegere
28/01
Laurentien Luyten

© 2019, website powered by Twizzit.com

© 2019, website powered by Twizzit.com