NL

Het nieuwe seizoen 2019-2020 brengt enkele wijzigingen aan de bestaande spelregels met zich mee. Hieronder een overzicht van deze wijzigingen. Deze kunnen ook steeds nagelezen worden via 'Sportief -> Regels Aanpassingen' in het menu.

Wijzigingen Spelregels 2019-2020 op volledig veld

Deze veranderingen zijn van toepassing aan de catégorieën die op volledig veld spelen : U14 tot U19 en alle Senioren catégorieën (behalve Ladies en Gents die op klein veld spelen)

Vrije slag overal binnen de cirkel

Een vrije slag in de cirkel ten voordele van de verdedigende partij mag vanaf nu op elke plek binnen de cirkel worden genomen.

Daarnaast blijft de regel onveranderd dat je, na een overtreding in de cirkel, een vrije slag mag nemen op de loodlijn van de plaats van de overtreding binnen het vijftien meter gebied vanaf de achterlijn.

Einde van de vliegende keeper

Een team speelt met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper óf met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers, dan is er niemand die de rechten van een keeper heeft. Geen enkele speler mag binnen de cirkel de bal met het lichaam spelen. Op PC dragen de veldspelers alleen een masker en handschoenen; keepershandschoenen en een helm zijn verboden.

Vijf meter afstand op vrije slagen in het 23m gebied, ook in de cirkel

Bij een vrije slag moeten verdedigers altijd vijf meter afstand houden, ook als ze in de eigen cirkel staan. Stel nu dat de aanvaller op 2m van de cirkel een vrije slag krijgt, dan moet de verdediger op 3m binnen de cirkel gaan staan. Een uitzondering geldt als de aanvaller ervoor kiest om de vrije slag direct te nemen. De verdediger heeft dan geen tijd om op vijf meter te gaan staan en mag dan de aanvaller schaduwen binnen de cirkel, zoals dat nu ook al is toegestaan.

Uitzondering PC aan het einde van de speelhelft verdwijnt

Er is geen verschil meer tussen de beëindiging van een gewone PC en een PC aan het einde van de speelhelft. Voor beide gevallen geldt dat ze voorbij zijn als de bal vijf meter buiten de cirkel (dus buiten de stippellijn) is geweest.

De PC is niet voorbij als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel is geweest.

Stroke bij het raken van een uitrusting binnen de cirkel

Een stroke moet gefloten worden wanneer de bal een uitrusting (vb : masker, handschoen,...) binnen de cirkel raakt en een goal verhinderd. Als er zich nog een speler of keeper achter de uitrusting bevindt, zal er een PC gefloten worden.

Uitspelen van een vrije slag van de verdediging na een PC

Een speler van de verdedigende partij mét PC masker op mag bij een vrije slag na een PC enkel en alleen een medespeler aanspelen; een selfpass is in dat geval verboden.

Als dit toch gebeurt, zal de scheidsrechter tegen fluiten. Gebeurt dit binnen de 23m gebied, dan is dit een vrije slag voor de aanvallende partij; gebeurt dit in de cirkel, dan is dit een PC. De bedoeling is om proactief te zijn en deze situatie trachten te vermijden.

Te snel betreden van de cirkel door de aanvallende partij bij een PC

Indien een aanvaller tijdens de PC de cirkel betreedt voordat de bal werd gespeeld door de aangever, zal de PC opnieuw worden genomen en zal de aangever naar de middenlijn worden gestuurd. De aangever mag vervangen worden door een andere aanvaller

Bal boven schouder spelen

In alle catégorieën op volledig veld (behalve Ladies and Gents die op een klein veld spelen) is het toegelaten om de bal boven de schouder te spelen. De veiligheid moet altijd een prioriteit blijven.

Ben je gemotiveerd, ben je al 15 jaar en wil je training geven vanaf september?

Heb je zin om trainer te zijn op onze volgende augustus stage?

Vul dan snel het formulier in! 

Meer onder lees meer                                                                                                                                    

Het wordt een mooie hockeyzomer. Van 16 tot 25 augustus gaat in Antwerpen het EK hockey door met onze fantastische Red Lions en Red Panthers.

Eén van de officiële side events is het Cronos EK Parahockey. Dit gaat door van 19 tot 21 augustus en wordt georganiseerd door Royal Victory H.C.

Het tornooi wordt gespeeld op 3 niveaus: Championship, Trophy en Challenge. Per poule zijn er 4 teams. Volgende landen zullen deelnemen: België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje.

België neemt deel met 2 teams (niveau Trophy en Challenge). Alvast een warme oproep om te komen supporteren voor onze Red Giants. Ook Nederland heeft 2 deelnemende teams.

Op maandag 19 en dinsdag 20 augustus gaan de wedstrijden (van 9.00 u tot 17.00 u) door op Victory. Op woensdag 21 augustus spelen de teams de grote en kleine finale op de Wilrijkse Pleinen.

In de loop van het G-hockeytornooi zullen ook ploegen die aan het hoofdtornooi deelnemen, bij Victory op bezoek komen. Dit is een unieke gelegenheid om dicht bij de topsporters te komen. Hou hiervoor onze social media-kanalen in de gaten: zowel op Facebook als op Instagram is dat @rvictoryhc.

Noteer alvast ook zondag 18 augustus in jullie agenda: dan organiseert Victory een G-hockeyevent voor clubs uit België en Nederland. We sluiten de avond af met een barbecue. Ook de deelnemers aan het Cronos EK Parahockey zullen bij de barbecue aanwezig zijn. Inschrijven voor deze gezellige BBQ kan via volgende inschrijvingslink: https://login.twizzit.com/v2/public/form/5188c6653bcbee3cd7921ed483770bb9

Onze eigen vrijwilligers zijn intussen geactiveerd, maar vanwege de grootte van dit evenement zijn we op zoek naar vrijwilligers. Misschien zijn er op Herakles wel enkele leden die een handje willen toesteken.

Voor inschrijvingen , gelieve onderstaande link te gebruiken :

https://login.twizzit.com/v2/public/form/9fb4ae2d9b612b9db8b238df4ce26f6a, of via email: volunteering-ecparahockey@victory.be.  

Sportieve groetjes,

Pascale Boogaert (0478 48 75 57), verantwoordelijke volunteering  EK Parahockey

Gezien de vele activiteiten in januari/februari (lange winterstop, zaalhockey, galabal) hebben we besloten om dit jaar de Nieuwjaarsreceptie te vervangen door een Lentedrink! Deze zal plaatsvinden op vrijdag 6 maart op onze club vanaf 17.30!

We hebben beslist om onze succesformule hetzelfde te houden en kom dus meegenieten van een aantal heerlijke gerechtjes en inschrijven kan via deze link ik schrijf mij in voor de lentedrink

- heerlijke tomatensoep met balletjes: 2.5€

- bordje zalm: 6€

- “stuffed potato” met ratatouille of rundsstoverij: 5€

- een overheerlijke hamburger: 5€

- de traditionele pannekoeken (2 stuks): 2.5€

Wij hopen jullie in grote getallen te mogen verwelkomen zodat we er weer een gezellig feestje van kunnen maken. De avond gaat van start om 17.30 en het aperitief wordt aangeboden door de club.

 

Beste leden,

Vanaf nu staan onze jeugdploegen online.  We zijn verheugd te kunnen meedelen dat we weer 24 meisjesteams en 21 jongensteams kunnen inschrijven. 

Deze kunnen vanaf nu geconsulteerd worden door iedereen die over een geactiveerde twizzit account  beschikt.  Voor nieuwe leden die dit nog niet gedaan hebben, ga naar homepage, dropdown menu club en klik daar op login opvragen.

Een aantal teams hebben nog geen coach en/of manager toegewezen gekregen.  

Voor wat de bovenbouw teams betreft, de coaches zullen door onze technische staf zo snel als mogelijk worden aangeduid.  Met betrekking tot de managers hopen we dat iemand of een duo uit de ploeg zich kandidaat zal stellen.

Het trainingsrooster is inmiddels ook gekend en gecommuniceerd.  We zullen dit eerstdaags terug online zetten.

Sportieve groeten en een fijne vakantie aan iedereen!

Herakles Whitewood Youth Academy


De club is verheugd te melden dat volgende dames volgend seizoen de bestaande kern zullen vervoegen. Enkel Amelia Spence heeft beslist de club te verlaten om te gaan spelen bij de Dragons.

- Ailin Oviedo : middenveld (speelt in het nationale team van Italië)
- Anna Reynolds : Verdediging (komt uit Engeland)
- Paula Portugal : Spits (Spaanse afkomstig uit Madrid)
- Nonna Lopez-Llauder : Verdediging (Spaanse die komt van de hockeyclub Egara)
- Cinda Sosa : Middenveld en aanval (Komt uit Argentinië en speelde op Dragons)

Welkom bij de Herakles-familie dames!

Vorige week vonden op Gantoise de District Days plaats. 

Omringd door hun familie en supporters speelden de 6 district teams de 2 resterende wedstrijden, waarbij de spelers hun beste hockey lieten zien.

Maar liefst 7 Herakles spelers (District Bue) werden opgenomen in de U14- U15 BeGold selecties. 

Proficiat aan allen en veel succes tijdens de zomerstages!

Onder lees meer de lijst met de geselecteerden:

Circulatieplan & maatregelen (klik op de afbeelding voor een vergrootte weergave)

This is Herakles!
Toekomstige evenementen
Herakles uit de lucht
                                                 
 
Verjaardagen
25/09
Jean Pierre Van Der Voordt
25/09
Milan Lievens
25/09
Kaat Van Genechten
26/09
Filip Muylle
26/09
Louis Deheyder
27/09
Antoine Cambier (k)
27/09
Alexander De Lamper
27/09
Raphaelle Van Damme
28/09
Reine Schreinemacher
28/09
Thore Michielsens

© 2019, website powered by Twizzit.com

© 2019, website powered by Twizzit.com