Royal Herakles Hockey Club werd in 1933 gesticht door een aantal ex-leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwcollege te Antwerpen. Tijdens de eerste jaren werden de wedstrijden gespeeld op het Wilrijkseplein en op Zurenborg. Vanaf 1934 vestigde de Club zich in de Meyerlei te Mortsel, waar het voetbalveld en bijbehorend clubhuis van de Handelsbank ter beschikking werden gesteld van de jonge en dynamische  stichters van de Club.

Naarmate de tijd vorderde kende de Club een mooie groei en beslisten de leden om te investeren in een eigen infrastructuur. De bestuurders van de club kregen de kans om gronden in Lier te verwerven en 3 grasvelden werden in gebruik genomen. Oorspronkelijk werd er nog over en weer gereden tussen de velden in Lier en het clubhuis in Mortsel. 1966 was het jaar dat het huidig clubhuis rond de velden werd gebouwd. Dankzij het enthousiasme en de financiele inbreng van de eigen leden is het mogelijk geweest om heel de infrastructuur met eigen middellen te bekostigen.

In de jaren '70 zagen, onder impuls van enkele leden de nieuwe tennis en bridge secties het leven in de Elsdonk te Wilrijk. Nadien namen deze secties hun definitieve intrek in het huidige clubhuis aan het Pulhof in Berchem. Onze Club telt vandaag meer dan 1000 leden die van de infrastructuur in Lier en Berchem gebruik maken.

De sectie hockey telt vandaag 900 leden, en een 55 ploegen. De club draagt familiale en sportieve waarden hoog in het vaandel en wordt bestuurd danzij het vrijwilligerswerk van verscheidene leden die zich elke week inzetten voor sportieve en administratieve taken.

Herakles Hockey Club staat bekend voor z'n uitstekende jeugdopleiding en beschikt over een prachtige infrastructuur, met oa. 3 kunstgrasvelden waaronder één Olympisch 'waterbased' blauw veld, een tribune, een tof clubhuis en een ruime parking.