Trimhockey @ Herakles

De hockeysport zit sinds enkele jaren in de lift en met de prestaties van onze Olympische hockeyploegen is de populariteit van deze fantastische sport alleen maar toegenomen.

Zoals de meeste hockeyclubs heeft ook Herakles zijn eigen “Trimmers ploeg”. Deze ploeg werd een tweetal jaren geleden (2010) opgestart. Maar voor wat staat Trim hockey eigenlijk?

Trimhockey heeft geen officiële competitie zoals alle andere categoriën (eekhoorntjes, preminiemen, …) Het is eerder te omschrijven als een gelegenheid om samen buiten te sporten zonder de prestatiedruk of weekendverplichtingen. Het is een goede manier om de conditie op peil te houden en de dagelijkse “sleur” even te vergeten. Onze groep trimmers bestaat voornamelijk uit 30+ ers en voor de overgrote meerderheid uit mensen zonder hockeyverleden. Trimhockey wordt gemengd (mannen en vrouwen) gespeeld.

Een andere goede reden om met Trimhockey te beginnen (naast de “conditie-reden”) is het feit dat de eigen kinderen met hockeyen zijn begonnen.  Door de sport zelf te spelen, de regels te leren, … krijgt men meer inzicht in het spel zodat het aanmoedigen en coachen van zoon- en dochterlief vanuit een andere hoek wordt bekeken.

Waar en wanneer?

Op Herakles gaat de Trimhockey door op elke maandagavond vanaf 20:30u tot 22u,  en dit gedurende het hele seizoen. Na de opwarming (enkele rondjes lopen en het inoefenen van enkele basistechnieken zoals stoppen van de bal, pushen, flats, shots, …) volgen er oefeningen. Deze oefeningen zijn zowel technisch als tactisch waarbij de coach ook uitlegt in welke situatie deze technieken meestal worden toegepast. Het laatste half uur van de training spelen we onderling een match op een kwart of half veld.

Trimhockey: iets voor u?

Wil u kennismaken met de sport van uw kinderen? Wil u uw conditie op peil houden? Of hebt u zin om in groep sport en plezier te combineren? U bent altijd welkom op maandagavond om deel te nemen aan de training. De club heeft voldoende reserve sticks, u kan er altijd eentje lenen voor de training. Zorg wel voor sportschoenen en beenbeschermers, een tandenbeschermer (bitje) is aanbevolen maar niet verplicht.

Indien u nog met vragen zit, aarzel niet om contact op te nemen.

Jan-Bart Verlinden

trimhockey[at]herakles.be of 0495/58.33.25